De Engelse voetballer Ryan Giggs wil de identiteit weten van een aantal twitteraars nadat zij berichten over het privéleven van de voetballer plaatsten ondanks dat een "super-injuction" van kracht is.

Deze super-injuction moet onder andere voetballers en andere beroemdheden beschermen tegen berichten over hun privéleven in de media. Ryan Giggs spande een rechtszaak aan met een verzoek tot zo’n super-injection nadat er geruchten opdoken dat hij een buitenechtelijke relatie zou hebben gehad met een Engelse reality-ster. De rechter kende deze wens toe waardoor het verboden werd voor de media om over deze zaak te berichten.

Verschillende twitteraars hebben echter lak aan dit bevel en plaatste volop berichten over de speler van Manchester United. Ryan Giggs was hier minder blij mee en verzoekt nu de Engelse rechters om een bevel waarin Twitter wordt gedwongen de gegevens en identiteit van deze Twitteraars te overhandigen. Met deze gegevens kan de voetballer vervolgens een rechtszaak beginnen tegen hen wegens het schenden van de "super-injunction".

Het is echter onduidelijk hoe deze rel af gaat lopen. Zo is Twitter gevestigd in de Verenigde Staten en valt het niet onder de Engelse wetgeving, wel is Twitter momenteel aan het bekijken of het een kantoor kan openen in Londen, mocht deze uitspraak verkeerd uitvallen zou Twitter kunnen besluiten om elders in Europa een kantoor te openen. Ook is er veel twijfel of Twitter ook onder deze "super-injunction" valt of dat het meer onder de vrijheid van meningsuiting valt omdat het hier gaat om Twitteraars en niet om de Engelse media.