Abonneer je gratis op Techzine!

Apple’s nieuwe iPad is ondertussen al minstens op drie verschillende manieren gejailbreakt. Dit betekent dat hackers gaten in de beveiliging van iOS 5.1 hebben gevonden om eigen code te kunnen laten draaien.

De iPad kon gekraakt worden in slechts enkele uren nadat deze vrijdag in de verkoop is gegaan en wel op drie verschillende manieren, zo meldt ZDNet. Dankzij de jailbreak is het mogelijk om eigen geschreven code te draaien op het apparaat. Eén van de hackers is ‘MuscleNerd’, wie vorig jaar ook als één van de eersten iOS 5 wist te kraken. Een andere hacker is Stefan Esser, hij wist de iPad ‘untethered’ te jailbreak, wat betekent dat de iPad na een reboot niet opnieuw hoeft worden ontdaan van de beveiliging. Een demonstratie hiervan geeft hij in onderstaande video. Als derde kwamen Grant Paul en Paul Griffin met de melding op Twitter van een eigen jailbreak. Zij wisten onder andere Cydia, een Marketplace voor jailbroken applicaties, te laten draaien op de iPad.

Op dit moment zijn er nog geen tools beschikbaar voor andere gebruikers om de iPad te jailbreaken, maar deze komen hoogstwaarschijnlijk op korte termijn. Er wordt door de hackers gewaarschuwd de iOS-versie waar de iPad mee wordt geleverd voorlopig niet te updaten, aangezien Apple de beveiligingsgaten mogelijk gaat dichten.