Abonneer je gratis op Techzine!

Persbureau Reuters is opnieuw het doelwit geweest van een aanval van hackers. Dit keer werd er een vals bericht geplaatst over de dood van de minister van Buitenlandse Zaken van Saudi-Arabië, prins Saud al-Faisal.

Het is de tweede keer in korte tijd dat het persbureau het doelwit is van een aanval van hackers. Zo werd de website van het persbureau begin deze maand ook al succesvol aangevallen. Toen plaatsten hackers een vals interview met Syrische rebellen. Dit keer plaatsten de verantwoordelijke dus een bericht over de dood van de Minister van Buitenlandse Zaken van Saudi-Arabië, prins Saud al-Faisal. Het bericht is inmiddels verwijderd door het persbureau.

Naast de website werd er ook succesvol ingebroken op het Twitter-account van Reuters. De hackers slaagden erin om maar liefst 22 berichten de wereld in te sturen via de dienst. Deze berichten hadden vooral te maken met vermeende terreinwinst van het Syrische leger. Het is vooralsnog onduidelijk wie er achter de aanvallen op Reuters zit.