Verdubbeling in Windows Phone-app downloads

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft brengt nieuwe cijfers om het succes van Windows Phone 8 te benadrukken, ditmaal is het Senior Director Todd Brox die stelt dat er een verdubbeling van omzet en downloads van applicaties zichtbaar is.

Windows Phone 8 is een razend succes, als we Senior Director Todd Brix moeten geloven. Hij liet gisteren via Twitter weten dat de ontwikkelaars-omzet en de downloads van Windows Phone-apps verdubbeld zijn, sinds de lancering in november, helaas horen we geen concrete cijfers.

De uitspraak van Brix doen denken aan het eerdere nieuws, waarin we schreven dat de verkoop van Windows Phone toestellen verviervoudigd is ten opzichte van 2011. ook hier werden geen concrete cijfers bekend gemaakt.

Dat Microsoft geen concrete cijfers bekend wil maken, wil overigens niet zeggen dat het minder goed zou gaan met Windows Phone dan verwacht, Nokia kwam recentelijk nog naar buiten met het nieuws dat de Windows Phone Store nu meer dan 120.000 applicaties heeft. 46 van de top 50 iOS- en Android-applicaties is inmiddels ook al beschikbaar voor Windows Phone 8.