Facebook test functie om vreemden te berichten

Abonneer je gratis op Techzine!

Facebook test een functie waarmee het mogelijk wordt om vreemden tegen betaling te berichten. Voor 100 dollar belandt het bericht dan in het Postvak In, in plaats van in het gedeelte Overige.

Sommige Facebook-gebruikers melden een pop-up te hebben gezien toen zij een bericht wilden sturen naar iemand buiten hun vriendennetwerk. De pop-up meldt dat berichten zullen worden gefilterd en terechtkomen in de "Overige"-inbox van de ontvanger, maar biedt aan om het bericht in het Postvak In af te leveren voor 100 dollar.

Facebook begon voor het eerst met het experimenteren van deze functie toen het de filters introduceerde. In de eerste tests vroeg Facebook slechts 1 dollar.

Volgens Mashable bevestigt Facebook dat het bedrag van 100 dollar onderdeel is van de test. Facebook heeft voor dit extreme bedrag gekozen om te testen of dat dit spam vermindert.

Mashable meldt dat het voor de 100 dollar ook mogelijk is om Mark Zuckerberg een bericht te sturen. Dit betekent dat het gevraagde bedrag niet gebaseerd is op de populariteit van de gebruiker.

Het is onduidelijk of, en zo ja wanneer, de functie wordt uitgerold.