Het populaire mobiele spelletje Flappy Bird is niet meer, de maker van het spel heeft besloten het uit de iOS App Store en de Android Play Store te halen. De reden voor het verwijderen van de app is de aandacht hem teveel wordt. Ondanks dat hij 50.000 dollar per dag verdiende aan het spel heeft hij besloten het terug te trekken.

De Vietnamese Dong Nguyen wist niet wat hem overkwam, hij maakte een vrij simpel spelletje genaamd Flappy Bird en binnen de kortste keren werd het spel miljoenen keren gedownload en begon het geld binnen te stromen. Met de daarop volgende media aandacht had hij echter geen rekening gehouden en hij kan hier ook duidelijk niet mee om gaan. Na enkele malen op Twitter gevraagd te hebben met rust gelaten te worden heeft hij uiteindelijk besloten om het spel offline te halen, waarschijnlijk in de hoop dat hij nu wel met rust wordt gelaten.

Nu het spel niet langer te downloaden is zal de populariteit ook snel verdwijnen. Voor alle mensen die het spel al hebben gedownload verandert er niets. Zij kunnen het spel gewoon blijven spelen, maar zodra het spel wordt verwijderd of ze een nieuw toestel kopen, zullen ook zij afscheid moeten nemen van Flappy Bird.

Vorige week publiceerden we op Techzine een review van Flappy Bird.