Twitter gaat seksuele content op Vine blokkeren

Abonneer je gratis op Techzine!

Twitter heeft een nieuwe gebruiksovereenkomst voor dochteronderneming Vine gepresenteerd, waarbij de aandacht wordt gelegd op seksuele content. Twitter geeft aan dat het geen moeite heeft met seksuele content op het internet, maar dat het geen bron wil zijn en dus maatregelen gaat nemen.

De aankondiging wordt afgetrapt met de melding dat de wijziging door het overgrote deel van de gebruikers niets zal veranderen. Voor de overige mensen geeft Twitter aan dat het geen bron wil zijn van seksuele content.

Met Vine kunnen gebruikers een videoclip van zes seconden opnemen en delen. Dat bleek voor een groot aantal gebruikers een mooie uitkomst om seksueel getinte content op het internet te plaatsen. Twitter nam eerder al maatregelen door het moeilijker te maken om dergelijke content te vinden, door zoektermen als porn te blokkeren en een melding weer te geven alvorens seksueel getinte content afgespeeld zou worden.

De nieuwe regels zijn niet per se bedoeld om naakt geheel te blokkeren. Zo staat Twitter wel functioneel naakt-content toe, bijvoorbeeld voor educatieve of artistieke doeleinden. Content met seksuele handelingen en provocatieve inhoud wordt niet getolereerd.

Gebruikers die stuiten op content die de regels schendt, kunnen hier melding van maken.