1 min

Tags in dit artikel

, ,

Elon Musk heeft via een tweet laten weten dat Twitter inactieve accounts gaat verwijderen. Accounts die “meerdere jaren” niet zijn ingelogd, worden gearchiveerd.

Volgens de Twitter-CEO is het belangrijk om bepaalde gebruikersnamen weer beschikbaar te stellen. Het platform werd opgericht in 2006 en heeft meer dan 200 miljoen gebruikers die de app dagelijks openen.

Archiveren

Ex-Meta-topman John Carmack kaartte gelijk na de onthulling van Musk het belang aan van het behoud van oude tweets. Musk reageerde daarop dat oude accounts gearchiveerd worden, maar niet op welke manier. Volgens de Twitter-CEO is het platform een “digitaal stadsplein”. Om die reden is het platform een gigantische bron voor historische evenementen. Twitter had een centrale rol bij de Arabische Lente in 2011 en de Amerikaanse verkiezingen van 2016, om maar twee prominente voorbeelden te noemen.

Twitter heeft de laatste tijd veel wijzigingen doorgevoerd, zoals het invoeren van Twitter Blue of het intrekken van gratis API-toegang. Na veel ophef kan het bedrijf wel weer snel van koers wisselen nadat Musk iets heeft aangekondigd. Twitter heeft daarnaast te maken met een gigantische daling in advertentie-inkomsten, mede door de vermeende toename van ongewenste content die in een Twitter-tijdlijn te vinden is. Recent stopte Microsoft met het ondersteunen van het platform op zijn advertentie-platform.