De rechtbank in Amsterdam heeft geoordeeld dat Facebook twee weken de tijd krijgt om de gegevens van de plaatser van een wraakpornofilmpje te overhandigen aan het slachtoffer. Met deze gegevens kan het slachtoffer dan aangifte doen bij de politie. Indien Facebook geen gehoor geeft aan deze oproep moet een externe partij onderzoek doen.

Onder de gegevens die Facebook moet overhandigen vallen naam, e-mailadres, mobiel nummer, geboortedatum, ip-adres en de datum en tijd waarop het account is aangemaakt. De vraag is in hoeverre veel van deze gegevens de moeite waard zijn, waarschijnlijk is het grootste deel ingevuld met valse gegevens. Waarschijnlijk is alleen het ip-adres van toegevoegde waarde, mocht de plaatser zijn eigen 06-nummer hebben ingevuld, dan is dat niet echt slim en is zijn identiteit vrij snel achterhaald.

Het slachtoffer probeert al sinds januari de gegevens in handen te krijgen van Facebook. Er werden toen beelden van het slachtoffer en haar ex-vriend op Facebook gepubliceerd. De ex-vriend beweerd bij hoog en laag dat hij de video niet online heeft gezet, wel was hij in principe de enige die de video in zijn bezit had. Of nu duidelijk gaat worden of de ex-vriend toch de schuldige is achter de publicatie van de video of toch iemand anders is nog maar de vraag. Facebook heeft al kenbaar gemaakt bij de rechtbank niet aan de vordering te kunnen voldoen omdat de gegevens permanent gewist zijn en niet zijn terug te halen. Volgens de rechter heeft Facebook hiermee niet aan zijn rechtsplicht voldaan en is er onrechtmatig gehandeld. Facebook moet op zijn minst proberen om alles in het werk te stellen de gegevens alsnog te achterhalen.