Huawei en Youfone komen met online televisiedienst

Abonneer je gratis op Techzine!

Huawei en Youfone gaan samen een televisiedienst optuigen op de Nederlandse markt. Youfone is een virtuele provider in Nederland, maar denkt ook op de televisiemarkt een rol van betekenis te kunnen spelen. De televisiedienst zal veel lijken op bestaande diensten zoals KPN Play en T-Mobile Knippr.

Het idee achter de televisiedienst is dat je voor een laag maandbedrag toch toegang kan krijgen tot bekende televisiezenders. Youfone wil voor 10 euro per maand zo’n 20 live televisiezenders aanbieden. Hiervoor moeten klanten gebruik maken van een Android of iOS-app. Deze kunnen vervolgens via de Apple TV en Chromecast een stream tonen op een televisie.

De rol die Huawei speelt in deze samenwerking is een settopbox die op de televisie kan worden aangesloten. Hiervoor moet de klant 15 euro per maand betalen.

Youfone wil verder ook additionele televisiediensten bieden, zoals extra tv-pakketten met meer zenders (tegen betaling), maar ook het terugkijken van programma’s die al zijn uitgezonden, dit zal tot een week gratis zijn. Verder zal er een on demand-aanbod komen van films en series, daarvoor dient 2,50 euro betaald te worden.

 

Het wordt langzaam een trend dat de gevestigde tv-aanbieders concurrentie krijgen van telecomproviders, die via internet veel goedkopere alternatieven aanbieden.

In Duitsland is Huawei al actief, daar werkt het met Deutsche Telekom samen, de provider heeft de dienst daar als Entertain TV geïntroduceerd.