Waar er door vrijwel iedereen vanuit gegaan wordt dat volgend jaar een geheel nieuw ontworpen iPhone brengt, stelt een Japanse website nu dat dit niet het geval zal zijn. Volgens het doorgaans betrouwbare Mac Otakara lanceert Apple volgend jaar een iPhone 7s en 7s Plus, die er grotendeels hetzelfde uit gaan zien als de iPhone 7 en 7 Plus.

In het bericht van de site staat dat er enkel interne veranderingen plaatsvinden. Het gaat dan om nieuwe chips, waaronder een A11. Ook zou Apple een nieuwe kleur toevoegen aan de productlijn: rood. Dat zou dan naast de huidige kleuren, waaronder zwart, matzwart, goud, roosgoud en zilver zijn.

Meerdere geruchten stellen dat Apple volgend jaar niet twee, maar drie iPhones zal lanceren. De geruchten van de site Mac Otakara beslaan slechts twee van die modellen. Dan zou er voor het derde model ruimte overblijven voor verandering, waar al tijden geruchten over gaan. De smartphonefabrikant uit Cupertino zou werken aan een nieuw ontworpen iPhone, met glazen achterkant en een gebogen en rand-tot-rand OLED-scherm. Het toestel zou ook draadloos opgeladen kunnen worden en de thuisknop zou geïntegreerd worden in het scherm. Dit toestel zou de duurste variant van de nieuwe iPhone-generatie worden.

De site Mac Otakara staat bekend als zeer betrouwbaar. De afgelopen jaren was het vaak de eerste die bepaalde veranderingen van Apple meldde, waaronder het feit dat het bedrijf in de iPhone 7 de koptelefooningang zou weglaten.