Abonneer je gratis op Techzine!

Het aantal ADSL-aansluitingen wereldwijd is het afgelopen jaar met 78 procent gestegen tot ruim 63 miljoen. In Europa was de groei ook groot.

Er werden vorig jaar 8,3 miljoen nieuwe ADSL-aansluitingen geleverd in West-Europa. Dat is een stijging van 89 procent. Alleen in Azië is het groeipercentage hoger. Dit is gebleken uit onderzoek van Point Topic in samenwerking met DSL Forum.

Volgens de onderzoekers is Europa bezig met een inhaalslag. Al geruime tijd is Azië koploper op het breedbandgebied. Dat is op het gebied van het aantal aansluitingen en het doordringen op de breedbandmarkt. Maar dat gat wordt steeds kleiner.

In Taiwan en Zuid-Korea wordt over 1 op de 5 telefoonaansluitingen ook DSL geleverd. Die worden op de voet gevolgd door Belgie met 15,7 procent. De doordringing van België op de breedbandmarkt is hiermee de grootste binnen Europa en België staat internationaal op de 5e plek.

"In de laatste drie maanden van 2003 hebben zich meer dan negen miljoen mensen aangemeld voor de populairste breedbandtechnologie ter wereld", zegt Tom Starr, voorzitter van DSL Forum. "Dat is de grootste kwartaalgroei ooit."