2min

Tags in dit artikel

,

D-Link introduceert de DFL-200, een krachtige en geavanceerde firewall voor consumenten en voor kleine kantooromgevingen. Het bedrijf levert nu beveiligingsoplossingen voor de gehele markt: van consumenten tot en met grote organisaties. De markt voor beveiligingsproducten groeit en de consument is zich, mede door de uitbraak van Sasser, steeds meer bewust van het feit dat firewalls net zo belangrijk zijn als virusbescherming.

Met de introductie van de DFL-200 levert D-Link een complete reeks van firewall-producten voor omgevingen van elke omvang. Op basis van de samenwerking met de Zweedse beveiligingsspecialist Clavister zijn drie nieuwe firewalls ontwikkeld: de DFL-200 voor de consumentenmarkt en voor kleine bedrijven, de DFL-700 voor kleine en middelgrote bedrijven, en de DFL-1100 voor middelgrote tot grote bedrijven. Doordat het internet steeds meer deel uit maakt van het dagelijkse leven van consumenten en van de activiteiten van kleine bedrijven, is er binnen deze doelgroep behoefte aan sterkere beveiligingsoplossingen.

"De aanval van het Sasser-wormvirus is één van de laatste voorbeelden waarom een firewall, in combinatie met actuele virusbescherming, essentieel is voor zowel consumenten als bedrijven. De DFL-200 geeft de gebruiker toegang tot dezelfde onderliggende technologie die gebruikt wordt door grote bedrijven, maar dan op een meer gebruiksvriendelijke manier en toegespitst op de doelgroep", zegt Stefan Nilsson, Marketing Manager Nordic & Benelux van D-Link.

De DFL-200 heeft een ingebouwde switch met vier 10/100Mbps-poorten voor netwerkverbinding, een WAN-poort voor ADSL-verbinding of kabelverbinding en een DMZ-poort. De firewall is geschikt voor complexe en veeleisende VPN-oplossingen en heeft een capaciteit tot 70 IPSec VPN-tunnels. De DFL-200 ondersteunt cryptische algoritmen als AES, 3DES, DES en Stateful Packet Inspection (SPI).

Consumenten of kleine kantooromgevingen zonder IT-ondersteuning hebben behoefte aan producten die eenvoudig zijn te configureren en te beheren. De DFL-200 heeft een webgebaseerde interface en is eenvoudig te verbinden met een kabel- of ADSL-modem.

De DFL-200 is vanaf juni 2004 beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van circa 276 euro, exclusief BTW.