Real moet bij uitzendinggemist.nl baan maken voor Microsoft. Real, dat streaming beelden uitzend, wordt aan de kant gezet door de Publieke Omroep, deze zal nu de nieuwe technieken van Microsoft gaan gebruiken voor online streaming. Dit heeft de omroep gisteren bekendgemaakt bij een presentatie van een nieuwe versie van de site
Uitzendinggemist.nl.

De omroep maakte nog meer interessante dingen bekend, zo zal de beschikbare internetsnelheid ook worden verhoogd, nu is het nog 4 GB/s maar over enkele maanden moet dat naar 22 GB/s gaan. van die 22GB/s zal wel een aanzienlijk deel worden gebruikt als back-up.

De reden waarom Real aan de kant wordt geschoven is vrij eenvoudig. Volgens dhr. Valkenburg is het gebruik van Real de laatste tijd sterk verminderd. Niet meer dan 20 procent van alle bezoekers maken nog gebruik van Real.

De site zal nog meer veranderingen ondergaan, zo kun je nu stemmen op de uitzending, de zoekfunctie wordt verbeterd en er zal een compleet nieuwe rubriek bijkomen ‘Morgen op Uitzendinggemist’. Niet alleen het uiterlijk zal veranderen, maar de grootste veranderingen gebeuren achter de schermen, zo zal er een grote database komen met allemaal metadata waaraan alle omroepen mee werken.