Apple’s iTunes staat al tijden aan de top van de markt van online muziekwinkels, maar concurrenten liggen op de loer. Maar niet alleen gevestigde namen als Sony en Microsoft willen de strijd aan met Apple, maar ook minder bekende bedrijven als Tower Records denken een meerwaarde te hebben.

Tower Records heeft samen met PureTracks een online muziekdienst opgezet die momenteel 1,2 miljoen nummers aanbiedt tegen een prijs van 99 dollercent per nummer, of 9,99 dollar per album. Alle informatie over de artiesten en gerelateerd materiaal wordt aangeleverd door Muze.

Volgens Jason Munyon van Tower Records biedt de nieuwe dienst drie voordelen ten opzichte van bestaande services. Het eerste voordeel is dat Tower Records bekendstaat om haar zeer uitgebreide muziekcollectie en dus heel veel verschillende muzieksoorten aanbiedt. "Er zit een gigantisch gat in de markt. Iedereen gaat voor de grote hits en de bekendste artiesten, maar ze richten zich niet op de echte muziekfan. Wij hebben een breed georiënteerde catalogus, we staan er bekend om en zijn er experts in", aldus Munyon.

Het tweede voordeel is dat alle nummers in hoge kwaliteit worden aangeboden. Dat was tevens één van de redenen voor de samenwerking met Puretracks. Alle muziek wordt aangeboden in Microsofts Windows Media Audio formaat en dat brengt ook het derde voordeel met zich mee. De muziek is namelijk zonder problemen op een CD te branden en op CD spelers af te spelen. Ook kunnen bijna alle muziekspelers ermee omgaan, met uitzondering van, jawel, Apple’s iPod.

Voor het downloaden is geen speciale software benodigd, een internetverbinding en browser volstaat. Tower Records zal haar relaties met platenlabels aanwenden om speciale bundels en acties te bewerkstelligen. Daarnaast wil het bedrijf platenlabels overhalen om meer muziek buiten de mainstream te digitaliseren. Dus als je op zoek bent naar dat ene nummer wat niet bij de gekende muziekdiensten te vinden is, dan is een kijkje op Towerrecords.com wellicht een optie.