Abonneer je gratis op Techzine!

NAVTEQ, wereldwijd een belangrijke speler op het gebied van digitale kaarten voor navigatiesystemen in voertuigen en locatiegebonden diensten is door Microsoft gevraagd om Microsoft’s “Flight Simulator X” – een op Windows draaiende vliegsimulator die wordt gebruikt door gaming- en luchtvaartliefhebbers – aan te vullen met digitale kaartendata.

Microsoft Flight Simulator X is de tiende editie van de zeer succesvolle Flight Simulator en biedt de speler een compleet nieuw vliegspel dat zich afspeelt in een prachtig en realistisch nagemaakte wereld. NAVTEQ zal het visuele realisme van het spel verder verbeteren met haar uiterst nauwkeurige kaartgegevens als basis voor een echte wereldwaarneming, met details tot op straatniveau.

Naar verwachting komt het spel nog in dit vakantieseizoen uit, waarmee Flight Simulator X een mijlpaal bereikt in de bijna 25 jaar van het bestaan van Flight Simulator. De tiende editie moet spelers onderdompelen in een verbazingwekkend gedetailleerde en realistische wereld en zou een scala aan nieuwe spelervaringen bieden waaronder de toevoeging van een groot aantal nieuwe vliegtuigen en nieuwe spelmissies. Bovendien, Flight Simulator X biedt een uitgebreide, verbonden wereld van online interactie waar de gebruikers kunnen kiezen wie zij willen zijn, van luchtverkeersleider tot piloot of co-piloot, en kunnen zij communiceren met andere wereldwijd verspreide vliegfanaten, door met een headset real-time met elkaar te chatten.

NAVTEQ data, waaronder informatie over wegen, veerdiensten, spoorwegen, gedetailleerde geografische informatie over water (bijvoorbeeld oceanen, rivieren, meren, havens, etc.), parken, golfbanen, en recreatiegebieden, verrijken de gebruikservaring van Flight Simulator X. Een visuele afspiegeling van dit soort data verhoogt het realisme van de simulatie door:

  • de weergave van de werkelijke wereld te optimaliseren met een onderverdeling in bijna 200 soorten land en water, meer dan 20 ruimtelijke en culturele gebieden, weertypen die behoren bij de 12 maanden, en 7500 bodem patronen (bijvoorbeeld landbouw, stad, bos, vulkanisch)
  • de wereld tot leven brengen met data dat grondverkeer, treinverkeer en vracht- en pleziervaartuigen (inclusief verschillende soorten voertuigen, files, ongevallen, wegaanduidingen) genereert en integreert
  • de afmetingen van de wegen (waaronder het aantal rijstroken), straatnamen, bruggen en tunnels weer te geven.