Abonneer je gratis op Techzine!

Het is al algemeen geweten dat de Xbox 360 en de PlayStation 3 geüpdatet kunnen worden via hun online service, maar over de WiiConnect24 service voor de Nintendo Wii is nog niet zoveel bekend. Uit in een interview is nu gebleken dat het Operating System van de Wii online zal kunnen geüpdatet worden.

Het interview werd gehouden tussen Nintendo president Satoru Iwata en het Wii development team. Er werd vooral gesproken over de bouwkaliteit en energieconsumptie van de Wii. Zo werd duidelijk dat Iwata vanaf het begin erop stond dat de Wii "fanless" zou zijn, maar dit kon niet gerealiseerd worden omdat de chips gewoonweg teveel warmte produceren in de kleine behuizing. In plaats daarvan hebben ze hun doelstelling gewijzigd naar "fanless at night". Dit was volgens Iwata zeker noodzakelijk omdat deze console 24/7 zal aanstaan en ’s nachts wil men natuurlijk geen lawaai in huis. Volgens Iwata is dit de eerste keer dat Nintendo energiezuinig te werk is gegaan met een console, met handhelds is dit echter al altijd een prioriteit geweest.

Verder in het interview blijkt ook dat Nintendo meer aandacht besteed heeft aan het uiterlijk dan voorheen. Toen Nintendo enkele jaren geleden begonnen is met het idee van de Nintendo Wii (toen nog bekend als de Revolution) heeft president Iwata duidelijk laten merken dat de Wii klein moest zijn, oorspronkelijk doelde hij naar een grootte van twee gestapelde DVD cases. De reden hierachter luidt dat de Wii dicht bij de televisie moet staan omdat de sensorbar aan de TV moet gekoppeld worden. Meestal is er maar weinig plaats naast alle andere multimedia apparatuur en daarom mag de Wii niet te groot zijn. Een grootte van twee DVD cases bleek echter onhaalbaar te zijn omdat de disc drive al bijna de breedte van één DVD hoesje innam, daarom werd de doelstelling gewijzigd naar een grootte van drie gestapelde DVD hoesjes.

Ook het plastic zal van hoogstaande kwaliteit zijn. Voorheen gebruikte Big "N" altijd het goedkope bumpy plastic, maar voor de productie van de Nintendo Wii zal er coated plastic gebruikt worden dat van hoge kwaliteit is. Nintendo ziet hun next-generation console als het centrum van de huiskamer en wil daarom ook dat het uiterlijk gezien mag worden. Helemaal op het einde van het interview werd het grote nieuws eindelijk gemeld, namelijk dat Wii de mogelijkheid zal hebben om zijn OS te updaten, dit is de eerste console van Nintendo die dit kan.