Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft en Bungie zullen komende maandag in Amerika beginnen met de promotie activiteiten rond het spel Halo 3. Dat zal gebeuren met een heuse commercial op de Amerikaanse televisie, daarna kunnen gamers zich ook aanmelden om deel te nemen aan een bètatest. Europeanen kunnen zich op dezelfde tijd aanmelden, maar in Europa is het dan al dinsdag.

De commercial/trailer was al eerder aangekondigd door Microsoft en zal een mix zijn tussen gerenderde beelden die gemaakt zijn met ingame modellen en animaties. De commercial is gemaakt door de McCann Worldgroup San Francisco en zal slechts één keer op televisie vertoond worden. Dat zal op maandag tussen 17:50 en 18:20 Amerikaanse tijd zijn op de zender ESPN. Tegelijkertijd zal de commercial ook te zien zijn op Xbox.com, als je die wilt zien moet je vroeg je bed uit, de uitzending zal namelijk om vijf uur ’s ochtends plaatsvinden. Overigens zal Microsoft de trailer daarna ook gewoon als HD 720p download aanbieden op Xbox.com en Xbox Live Marketplace.


Een screenshot uit de Halo 3 Trailer

Interessanter is echter de Halo 3 Multiplayer Bèta. Microsoft berichtte in een persbericht dat de bèta alleen voor Amerikanen beschikbaar zou zijn, maar ontwikkelaar Bungie heeft al laten weten dat er ook aanmeldingen vanuit de rest van de wereld aangenomen worden. Aanmelden staat overigens niet garant voor deelname, Bungie en Microsoft kiezen een select gezelschap uit dat de test mag gaan doen.

De mensen die niet uitgekozen worden voor de test, moeten wachten tot het voorjaar van 2007, dan verschijnt de publieke bèta van het spel. Overigens is deze bèta alleen voor de Xbox 360, PC gamers moeten dus nog langer wachten.
Aanmelden voor de test kan voor ons Nederlanders dus vanaf dinsdagmorgen op de website Halo3.com.