De KG800 Chocolate Phone van LG is een enorm verkoopsucces. Daarom heeft LG besloten om een vervolg te maken op dit succes verhaal. Het grote verschil is dat de nieuwe versie de KE800 zowel qua uiterlijk als functioneel een stuk verbeterd is.

De Chocolate platinum telefoon is gemaakt voor de mensen die stijlvol voor de dag willen komen aldus het persbericht van LG. Dat geloven we allemaal wel, tijd voor de feiten. De KE800 beschikt over het red touch keypad, bekend van eerdere versies. Er is een 2 megapixel camera aanwezig met ingebouwde flitser, een FM-radio en de mogelijkheid om 1GB geheugen toe te voegen.

Die 1GB geheugen is bedoelt om je eigen muziek collectie op te zetten. Want er is een draadloze bluetooth headset bijgeleverd met stereo functie. Hierdoor kan je als gebruiker luisteren naar je favoriete muziek in goede kwaliteit, tevens is er een videospeler aanwezig dus ook video’s kan je afspelen en beluisteren in goede kwaliteit. Wat LG ook heeft toegevoegd is de zogenaamde terugspeelfunctie hiermee is het mogelijk muziek te zoeken door het geven van gesproken commando’s of door gewoon een keyword in te toetsen. Voor de DJ’s onder ons is er een equalizer toegevoegd zodat je de klankkleuren naar eigen wensen kan aanpassen.

Om duidelijk te maken dat dit een speciale versie is van LG hebben ze het woord Chocolate in een platina rand op de telefoon verwerkt.

Kenmerken:
– 2 Megapixel CMOS camera met flits
– Auto focus & night mode; macro shot & multi burst; EV control & photometry
– 60MB user memory en external memory slot (micro-SD)
– MP3, AAC, AAC+, AAC++, WAV
– MP3 ringtones
– Personal Music Composer (ringtone)
– Video & voice recording & playback
– VOD/MOD streaming capability
– FM Radio & flight mode
– 1000 telefoonboek contacten
– Bluetooth & SyncMl
– USB Mass Storage & PC sync

Specificaties:
– EDGE tri-band: 900/1800/1900 MHz
– Afmetingen: 95mm x 46mm x 17.5 mm
– Display: 176 x 220,2mm 262.000 TFT QVGA
– Spreektijd/Standby tijd: 180 minuten / 200 uur
– Batterij: 800 mAh Lithion-Ion
– Gewicht: 83 gram

De consumentenadviesprijs van deze telefoon is 399 euro en is medio december beschikbaar.