min

Tags in dit artikel

, , ,

In Amerika zijn ondertussen alle next-generation consoles op de markt gebracht, maar daaruit volgt niet direct dat deze ook daadwerkelijk voorradig zijn. Sommige analisten beweren zelfs dat deze tekorten niet zullen verholpen zijn voor maart 2007 of misschien zelfs later.

Aangezien de Xbox 360 een jaar geleden al uitgebracht is door Microsoft, is deze ondertussen ruimschoots verkrijgbaar in alle winkels. Sony beloofde tegen het einde van dit jaar 1 miljoen PS3’s verscheept te hebben. American Technology Research analist Paul-Jon McNealy meldde dat deze doelstelling verre van gehaald zal worden en dat 600.000 tot 800.000 realistischer is. McNealy vervolgde dat de PS3 waarschijnlijk nog tot in juni moeilijk verkrijgbaar zal zijn, hoofdzakelijk door de Europese launch die zal plaatsvinden ergens maart 2007. De tekorten aan Wii’s daarentegen zouden tegen maart opgelost moeten zijn.

Zelfs nu in de drukste periode van het jaar krijgen grote namen als Best Buy en Target wekelijks maar 1 of 2 tot uitzonderlijk 25 PS3’s per week of zelfs anderhalve week. De Wii is ook altijd snel uitverkocht, maar winkelbediendes wisten te melden dat Nintendo meer Wii’s levert dan Sony PS3’s aan de winkels.