Abonneer je gratis op Techzine!

Helaas voor de gamers komt Enemy Territory: Quake Wars met ingame advertenties, een verschijnsel dat tegenwoordig steeds vaker voorkomt.

Neil Postlethwaite, marketingmanager van Splash Damage, heeft echter wel bevestigd waarom het bedrijf dit doet. De ontwikkelaars hebben hier voor gekozen omdat ze ETQW na de lancering nog willen ondersteunen. Als voorbeelden noemde hij het onderhouden van stat servers en de community site. Ook zullen ze updates en verbeteringen gaan uitbrengen als dat nodig is.

Splash Damage wil niet de kosten verhalen op de gamer en daarom hebben ze gekozen voor de ingame advertenties. Het bedrijf meldde er wel bij dat de advertenties niet storend zullen zijn voor de gamer en ze zullen getoond worden binnen een omgeving, bijvoorbeeld op de zijkant van een vrachtwagen. Het bedrijf dat de advertenties verzorgd slaat geen persoonlijke gegevens van de speler op, maar houdt bij hoelang er naar een advertentie gekeken wordt.

Voor de officiële lancering van Quake Wars komt nog een demo uit. In deze demo kan er al kennis gemaakt worden met de ingame advertenties.