Abonneer je gratis op Techzine!

De Chinese overheid is op bezig met een wetsontwerp dat de online speelduur van minderjarige gamers moet beperken.

De nieuwe wet verplicht de makers van de online games software toe te voegen, die vereist dat de gamer het nummer van zijn identiteitskaart ingeeft, alvorens te kunnen spelen. Wie langer speelt dan drie uur, zal een waarschuwing krijgen om even te pauzeren. Wie verder speelt zal na vijf uur ononderbroken gamen zijn geboekte vooruitgang verliezen. Hoe lang de pauze zou moeten duren, is nog niet bekend.

Het wetsontwerp komt er na verschillende ‘gamedoden’ in China de afgelopen jaren. De meesten onder hen stierven door uitdroging, ontstaan door te lang spelen zonder onderbreking. Zo stierf World of Warcraft speler ‘Snowly’ na verschillende dagen te hebben gespeeld zonder tijd te nemen voor een deftige pauze. Een andere gamer, ‘Nan Reg Gu Shi’, legde één week na de dood van Snowly het loodje.

Hoewel de relatie tussen de Chinese overheid en de game-industrie niet optimaal is, zou de Chinese overheid volgend jaar twee miljard euro in de game-industrie pompen om de vooruitgang van deze industrie te bevorderen.