Afgezien van het feit dat de strijd tussen HD DVD en Blu-ray domineert in de nieuwsberichten van de afgelopen tijd, blijkt toch dat DVD nog steeds de verkooplijsten aanvoert. Volgens In-Stat daalde de verkoop van DVD-spelers licht, maar de verkoop van DVD-recorders steeg.

Volgens het onderzoeksbureau werden er 126,4 miljoen DVD-spelers in 2005 verkocht en 124,8 miljoen spelers vorig jaar in de Verenigde Staten. De verkoop van DVD-recorders steeg met 14 miljoen verkochte exemplaren in 2005 naar 16 miljoen in 2006.

Het aantal verkochte DVD-spelers en DVD-recorders kwam in 2006 dus uit op ongeveer 141 miljoen, veel meer dan de verkoop van hd-dvd-spelers en Blu-ray-spelers bij elkaar. Er is toch enige onenigheid over de verkoopcijfers van de high-definition-apparaten die er in de Verenigde Staten vorig jaar werden verkocht. Dit vanwege het feit dat de Playstation 3 ook Blu-ray-schijven kan afspelen maar niet altijd tot de categorie Blu-ray-spelers wordt gerekend. De Xbox 360 kent hetzelfde probleem met hd-dvd-schijven. Men schat toch dat het verkoopcijfer van alle high-defintion-spelers samen, dus inclusief spelconsoles, onder de vijf miljoen ligt.

"Momenteel is er geen duidelijke winnaar in de HD DVD vs. Blu-ray strijd," aldus Alice Zhang, een analist van In-Stat. "In-Stat denkt dat de spelers die zowel HD DVD als Blu-ray kunnen afspelen geen oplossing zijn. De prijs van zo’n apparaat is hoger dan de prijs van een Blu-ray-speler en een hd-dvd-speler samen."

Het aantal verkochte DVD-spelers beleefde in Japan zijn hoogtepunt in het jaar 2003, terwijl dat in Noord-Amerika en Europa in 2005 was. In-Stat verwacht dat er dit jaar tevens minder DVD-spelers verkocht zullen worden.