Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft neemt ongeveer achttien dagen de tijd om een lek te dichten, hiermee is ze de snelste patcher in de eerste zes maanden van dit jaar. Deze cijfers komen niet van een eigen onderzoek maar van Symantec.

De tweede plaats wordt opgevuld door Red Hat, een bedrijf dat een onder andere een Linux distributie aanbiedt. Red Hat heeft gemiddeld gezien 36 dagen nodig. De derde plaatst neemt Apple voor haar rekening, ze doet er gemiddeld 43 dagen over. Sun en HP presteren slechter, ze doen er 110 en 112 dagen over om lekken te dichten.

Er zijn 59 lekken gevonden in software van Apple. 21 Stuks zaten client-side, 17 stuks lokaal en 11 stuks in de server. Microsoft had het beter getroffen, zij hoefde maar vijftien browser lekken te verhelpen. Tevens moest ze dertien cliënt-side problemen oplossen, acht lokale problemen en slechts twee serverproblemen.

Microsoft doet het wat dat betreft dus beter dan in 2006. Ze presteert echter niet op elk vlak beter, bedrijven hebben nu last van een langere ‘window of exposure’. Dit is de tijd tussen het vinden van een lek en het oplossen van een lek. De reden hiervan is waarschijnlijk 3th party software, software die niet door Microsoft is gemaakt, maar toch is geinstalleerd. Microsoft haar ‘window of exposure’ is met acht dagen toegenomen, het totaal komt dan op 55 dagen.