1 min

Google heeft softwarebedrijf Neverware overgenomen. Neverware heeft een besturingssysteem ontwikkeld waarmee oude Windows- en Apple-computers Chrome OS kunnen draaien. Hoeveel Google voor de overname betaalt, is niet bekend.

De software die Neverware bouwt, heet CloudReady. Neverware heeft de software gebaseerd op Chromium OS, het opensourcebesturingssysteem dat Google heeft ontwikkeld als basis voor Chrome OS.

CloudReady moet oudere Windows- en Apple-computers meer leven inblazen. De software is lichter dan Windows 10 en macOS en zou daarom goed moeten kunnen draaien op oudere hardware. Neverware raadt minimaal 2GB ram en 16GB aan opslagcapaciteit aan.

Samenwerking met Google

Google heeft bevestigd dat het doel is om CloudReady onderdeel van het aanbod van Google te maken. Het bedrijf werkte al langer samen met Neverware en hoopt met een volledige overname klanten beter te kunnen helpen met de overstap naar Chrome OS.

Neverware benadrukt dat er geen plannen zijn om iets te doen aan het aanbod. De gratis Home-versie van CloudReady blijft beschikbaar en het bedrijf blijft ondersteuning leveren aan bestaande klanten.

Samenwerking met Google kan extra voordelen met zich meebrengen. Momenteel heeft CloudReady nog geen toegang tot de Google Play Store, met als resultaat dat Android-apps niet kunnen draaien op computers met CloudReady, terwijl dat bij de meeste ‘echte’ Chromebooks wel kan. Mogelijk komt hier met de overname door Google verandering in.

Tip: Google maakt Fuchsia toegankelijker voor ontwikkelaars