Abonneer je gratis op Techzine!

Gebruikers van Time Machine kunnen sinds de laatste update van de geavanceerde backup-software van Mac OS X Leopard ook backups maken naar een harde schijf die middels USB aan een AirPort Extreme-basisstation gekoppeld is.

Apple stelde woensdagavond een update voor Time Machine en AirPort beschikbaar. Hoewel de update alleen melding maakte van verbeteringen in de compatibiliteit met Time Capsule, blijkt de update een verborgen functionaliteit te bevatten waarmee gebruikers van Time Machine ook backups kunnen maken naar een harde schijf verbonden met het AirPort Extreme-basisstation. Uitgebreide tests wijzen uit, dat de AirDisk-drive eerst gemount moet zijn in de Finder wil Time Machine deze kunnen gebruiken voor backups.

Ofschoon de functionaliteit aanwezig was in de testversies van Mac OS X Leopard, bleek deze in de definitieve versie van het besturingssysteem niet meer te bestaan. Gebruikers konden alleen van de functionaliteit gebruikmaken door een workaround.
Eerdere meldingen dat de AirPort Extreme van nieuwe firmware voorzien moest zijn, blijken onwaar te zijn. De functionaliteit is ook actief met de 7.1-firmware.