2min

Tags in dit artikel

, ,

Net als in 2007 is Microsoft ook dit jaar weer van plan om in de lente de software van de Xbox 360 bij te werken. De lijst van mogelijke wijzigingen, die overigens nog niet bevestigd is en van een interne bron van Microsoft zou komen, zou ongeveer tachtig wijzigingen bevatten.

Een van de wijzigingen staaft de eerdere berichten over een nieuwe controller voor de Xbox 360 die een bewegingssensor gebruikt. Dezelfde besturing waarvan de Nintendo Wii gebruikmaakt. Er zijn namelijk calibratieopties voor een motionsensor in de featurelijst gevonden.

Een andere optie is de mogelijkheid om games op de harde schijf van de 360 te installeren. Iets wat nu al mogelijk is op de PlayStation 3 bij bijvoorbeeld GTA IV vanwege een te langzame Blu-ray-drive. Het installeren van games zou dan ook de performance kunnen verbeteren, echter moet daar wel bij worden opgemerkt dat de meeste 360-bezitters een harde schijf hebben van maar 20 GB.

Ook zou de Xbox 360 ondersteuning krijgen voor webfeeds, waaronder ook podcasts, Windows Live Hotmail, en een uitgebreidere Inside Xbox-sectie met weer- en nieuwsberichten, community, hulp en entertainment. Tevens zou het mogelijk worden om Microsoft Points te doneren aan andere gebruikers met een Windows Live ID.

De complete lijst met wijzigingen en nieuwe functies is te bekijken op de website van Kotaku. Een Microsoft-medewerker liet weten dat Microsoft niet te reageert op speculaties en geruchten, maar vertelde toch dat ze de lijst niet eerder had gezien.