Abonneer je gratis op Techzine!

LeaseWeb staat al zes maanden lang op de nummer 1 positie in de lijst van snelst groeiende hostingbedrijven ter wereld. De lijst van Fastest Growing Companies wordt maandelijks gepubliceerd door het Amerikaanse hostingmagazine HostReview.

"Als we door blijven groeien zoals we het afgelopen jaar hebben gedaan, dan verwacht ik dat LeaseWeb nog wel een tijdje op de eerste plek in die lijst zal blijven staan," zegt Con Zwinkels, managing director van hostingprovider LeaseWeb. "Afgelopen jaar hebben we het aantal medewerkers verdubbeld, terwijl we minimaal nog eens 30 vacatures hebben. We hebben tevens de capaciteit van ons hostingnetwerk verdubbeld. De Support-afdeling zijn we aan het uitbreiden van ongeveer 30 naar 50 medewerkers. En voor Dell zijn we inmiddels de grootste internetpartner in Europa. Daarnaast hebben we in een jaar tijd bijna 500 datacenterkasten met hostingapparatuur weten te vullen in het CO2-neutrale datacenter EvoSwitch."

Deloitte Technology Fast 50

LeaseWeb had in de Deloitte Technology Fast 50 ook al een plekje veroverd. Het bedrijf stond op nummer 18 van de editie uit 2007. Zwinkels: "Maar deze Amerikaanse notering van HostReview is voor mij extra speciaal. Het is voor ons de bevestiging dat we niet alleen hard eraan werken om groter te groeien, maar dat het in de markt ook opvalt. Niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd."

Groei dankzij virtualisatie

LeaseWeb hoopt de komende tijd ook nog te kunnen groeien. Dit wil ze onder andere gaan doen door meer met virtualisatie te werken. "Door het gebruik van virtualisatie kunnen we veel flexibeler serverruimte toebedelen aan klanten,” zegt Zwinkels. “Daarmee kunnen we tegelijkertijd nog sneller nieuwe servers uitrollen. We hebben nu al een Windows Express Server en een Linux Express Server die binnen 24 uur live kunnen zijn. Met virtualisatie zou de uitrol van nieuwe servers nog sneller kunnen verlopen." Hiervoor heeft het bedrijf diverse mensen in dienst genomen.

Groei wereldwijde hostingnetwerk

De klanten van LeaseWeb zijn veelal op zoek naaar veel brandbreedte, zegt Leaseweb zelf. Daardoor zijn ze aan het investeren in nieuwe producten, de verwachting is dat men binnenkort het netwerk naar 1,9 Tb (1900 Gb) kan krikken. Zwinkels: "Dankzij de CRS-1’s en de bijbehorende nieuwe netwerkarchitectuur wordt het mogelijk om de voorspelde groei in internetverkeer aan te kunnen. Hiermee zijn onze klanten de komende jaren verzekerd van een enorme groeicapaciteit in de nodige bandbreedte."

Grote klanten

Ook krijgt LeaseWeb steeds grotere klanten, op die manier kan de plaats in de lijst zeker gesteld worden, hoopt LeaseWeb. Zo is, onder andere, Hyves naar de webhoster gegaan. Zwinkels: "Klanten met zoveel behoefte aan bandbreedte hebben een hostingpartij nodig die goed en snel kan schalen in bandbreedte. Bij LeaseWeb hebben we de filosofie dat wij twee keer zoveel capaciteit willen aanhouden als dat klanten verbruiken. Dit heeft als voordeel dat we grote klanten aantrekken, waardoor we nog sneller kunnen groeien."