1 min

Tags in dit artikel

, , ,

VIA heeft gisteren de OpenBook bekend gemaakt, een mini-notebook met een open source design.

De VIA OpenBook biedt een hoop nieuwe hardware, waaronder VIA’s nieuwe Ultra Mobile Platform, gebaseerd op de VIA C7-M ULV processor en de nieuwe VIA VX800 chipset met geïntegreerde graphics. De OpenBook heeft een 8,9 inch scherm en weegt slechts een kilo. Op het gebied van draadloze communicatie kan de OpenBook uitgerust worden met WiMAX, HSDPA of EV-DO/W-CDM.

De hardware van de OpenBook is echter niet het belangrijkste dat VIA te bieden heeft, de OpenBook dankt zijn naam namelijk aan de opensource-beschikbaarheid van het design van de laptop. Van alle externe panelen zijn CAD-bestanden beschikbaar onder de Creative Commons Attribution Share Alike 3.0 licentie. Het design is gebaseerd op de NanoBook die VIA vorig jaar uitbracht.

VIA hoopt dat de OpenBook door het open source design beter door bepaalde klanten zoals OEM fabrikanten afgenomen zal worden. Deze fabrikanten kunnen zo namelijk makkelijker aanpassingen aan het uiterlijk maken om hun variant van OpenBook een eigen tintje te geven.

De CAD-bestanden kunnen gedownload worden op de OpenBook site.