Abonneer je gratis op Techzine!

De non-profit Linux-organisatie, de Linux Foundation, heeft op zijn website de poorten geopend voor individueel lidmaatschap. Tot nu toe konden alleen bedrijven lid worden van de Linux Foundation.

De Linux Foundation houdt zich bezig met standaardisatie van Linux en heeft enkele belangrijke ontwikkelaars van Linux, zoals Linus Torvalds, in dienst. Middels lidmaatschap van de organisatie kun je de doelen van de Linux Foundation steunen en tevens een stem krijgen voor belangrijke besluiten binnen de organisatie.

Voor een jaarcontributie van 49 dollar krijgt iemand een individueel lidmaatschap, een nieuwsbrief die om het kwartaal verschijnt en een T-shirt naar keuze. De stem die een individueel lid krijgt in de Linux Foundation is slechts beperkt. Bedrijven, die een bedrag tussen de 5000 en de 500.000 dollar betalen voor hun lidmaatschap, kunnen een zetel in de directie krijgen en hebben veel meer invloed.

Alhoewel de inschrijving via het web nieuw is zit het individueel lidmaatschap al sinds het begin in de statuten van de organisatie. "Onze individuele leden zijn erg belangrijk voor ons. De Linux-community is gegroeid om individuen, bedrijven, eindgebruikers en community-ontwikkelaars te omvatten. We werken eraan om samenwerking tussen al deze groepen te bevorderen en ons individuele lidmaatschap maakt hier deel van uit", aldus Amanda McPherson, vice-president van marketing en developer programs bij de Linux Foundation.