min

Tags in dit artikel

, ,

Veel mensen waren niet te spreken over de DRM-beveiliging die Electronic Arts had geïmplementeerd in Spore, maar Ubisoft heeft bekendgemaakt dat ook Far Cry 2 deze beveiliging krijgt.

Ondanks het feit dat de meeste mensen teleurgesteld zijn en kritiek hebben op deze beveiliging blijven ontwikkelaars en uitgevers gewoon doorgaan met het voeren van een DRM-beveiliging. Ubisoft hoopt de piraterij van de game op deze manier zoveel mogelijk tegen te gaan. Of dit voor Ubisoft gaat werken is de vraag, want het is al gebleken dat deze DRM-beveiliging bij Spore juist averechts werkte. Het spel werd daardoor juist vooral veel getroffen door piraterij.

De DRM-beveiliging van Far Cry 2 zorgt ervoor dat je het spel op maximaal drie verschillende pc’s kan installeren. Hiervoor beschikt men over vijf activaties die voor deze drie verschillende pc’s gelden. Het deïnstalleren van het spel is mogelijk, maar de activatie wordt dan wel ingetrokken. Dezelfde activatie kan men later gewoon weer gebruiken en dat betekent dus dat men onbeperkt herinstallaties kan uitvoeren op het desbetreffende systeem. De voorwaarde is wel dat deze deïnstallatie op de juiste manier uitgevoerd wordt.

Klik op de video voor de HD versie.