Maandag start er een bètatest met Wi-Fi op een aantal Amerikaanse Virgin-vluchten. Wanneer dit allemaal goed loopt is er vanaf medio 2009 op alle Virgin-vluchten een Wi-Fi verbinding aanwezig.

Vandaag zal Virgin boven San Francisco Bay Area vliegen om de nieuwe dienst aan te kondigen. Er wordt dan het eerste deel van het YouTube Live Event uitgezonden via Wi-Fi. Komende week is het Wi-Fi gebruik gratis voor de mensen die het willen gebruiken.

Vanaf één december zal het Wi-Fi-gebruik 9.95 dollar kosten per vlucht, met een maximum van drie uur. Wanneer de vlucht langer duurt zal het 12.95 dollar kosten. De internettoegang wordt niet gefilterd, je kunt alleen geen gebruik maken van VoIP.

Er komt steeds meer interesse in Wi-Fi aan boord van vliegtuigen. Ook is dit voor de maatschappijen een simpele manier voor inkomsten. Het systeem dat door Virgin gebruikt wordt, komt bij Aircell vandaan. Dit bedrijf heeft ongeveer honderd torens die signalen ontvangen en verzenden via 3G. De apparatuur is naar de hemel gericht om een zo goed mogelijke verbinding te garanderen. De buik van de vliegtuigen is uitgerust met een zender en een ontvanger voor 3G-signalen.