Abonneer je gratis op Techzine!

De directeur van nieuwe media bij de NOS, Roeland Stekelenburg heeft laten weten niet blij te zijn met de huidige gang van zaken op het gebied van internettelevisie. Een dergelijke functie op de telefoon wordt steeds beter gewaardeerd, maar zorgt echter ook voor gebrek aan standaardisatie, zo klaagt de NOS nieuwe media-directeur.

Volgens de directeur, Roeland Stekelenburg, zijn op dit moment veel aanbieders bezig met hun eigen visie op hoe het eruit moet komen te zien. De achterliggende technieken zijn dan vervolgens ook weer compleet anders, waar Stekelenburg niet blij mee is. Op die manier is er namelijk geen enkele vorm van standaardisatie, wat van de nieuwe technologie al gauw een zooitje maakt.

Roeland Stekelenburg laat zich uit op zijn weblog over het systeem: "Ook Philips lanceert in Nederland binnen enkele maanden de Philips Net TV. Deze werkt volgens hetzelfde principe: de televisie heeft een internetverbinding en de consument kan via een speciaal menu verschillende websites en video on demand diensten bekijken. Nederlandse partijen die in ieder geval meedoen zijn NU.nl, de VPRO, Uitzending Gemist, PSV en de Rabobank. Deze partijen hebben speciaal voor Philips een aparte website moeten ontwikkelen, want van standarisatie is nog geen sprake."

Men hoeft in ieder geval niet te wachten tot de televisiemaker ingrijpt, zo is de verwachting. Huidige gebruikers trekken immers ook niet aan de bel als er iets niet zint.