Abonneer je gratis op Techzine!

Het Los Alamos National Laboratory is volgens de organisatie POGO zo’n 80 computers kwijt. Volgens POGO is het niet exact bekend welke informatie er verloren is gegaan over de nucleaire activiteiten waar het laboratorium zich mee bezighoudt.

Het Los Alamos National Laboratory is gevestigd in de staat New Mexico, Verenigde Staten. Het laboratorium is sinds 1943 in bedrijf en heeft zich veelal bezig gehouden met nucleaire activiteiten. Zo werd het laboratorium gebruikt voor het Manhattanproject in de Tweede Wereldoorlog en momenteel doet het laboratorium onder andere dienst voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten.

Volgens POGO zijn er in totaal 80 computers weg op dit moment. Dertien van deze computers zouden zijn opgegeven als gestolen en de 67 andere computers zouden als "weg" zijn geclassificeerd. Buiten deze computers om zou een medewerker van het Los Alamos National Laboratory ook een BlackBerry in het buitenland zijn kwijtgeraakt.

Kevin Roark, een woordvoerder van het Los Alamos National Laboratory, zegt dat er geen extreem gevoelige informatie op de computers staat. Volgens hem zou er wel persoonlijke informatie over medewerkers en contactpersonen op de computers kunnen staan.