2min

Tags in dit artikel

,

Mike Griffith, president van Activion, heeft in een interview met MCV wat verteld over het aankomende plastic skateboard voor Tony Hawk Ride.

Het skateboard, in feite een voetenversie van de Guitar Hero-gitaren, zal spelers de mogelijkheid geven om te gamen. Dit echter niet door middel van een controller met joysticks, maar door te bewegen als een skater. Het board zal tegelijkertijd met het spel Tony Hawk: Ride worden uitgegeven, maar met meerdere spellen kunnen functioneren. Er zijn nog niet al te veel details bekend. De skaters die in het spel zullen voorkomen zijn: Tony Hawk, Lyn-Z Adams Hawkins, Rodney Mullen, Mike Mo Capaldi, Paul Rodriguez, Nyjah Huston, Steve Nesser, Dustin Dollin, Ryan Sheckler, Daewon Song, Mike Vallely, Stevie Williams en Christian Hosoi.

"Tony Hawk was negen jaar lang zeer succesvol. Het zorgde in die tijd voor meer dan een miljard euro omzet. Desondanks hebben we de serie op het gebied van innovaties verwaarloosd. Doordat we niks nieuws meer brachten zijn we langzaamaan marktaandeel gaan verliezen. Vandaar dat we een jaar extra hebben uitgetrokken om het nieuwe deel meer innovatie mee te geven", zo Griffith.

"Wat uit dit proces voortkwam was Ride, en de achterliggende gedachte dat iedereen op die manier kan skaten als Tony Hawk. Het is net als bij Guitar Hero, hierbij voel je je een rocklegende, zelfs al kun je geen noot op een echte gitaar spelen. Nu, met Ride kun je skaten als Tony Hawk zonder daarbij het gevaar te hebben je hoofd open te halen. Het zal veel vermaak bieden en het board is met zijn sensoren zeer toegankelijk."

[center]Het sensorboard[/center]
"Tony Hawk staat nog steeds voor een zeer belangrijke sporter en serie. Hij doet voor andere bekende sporters niets onder en een skateboardgame is nog steeds belangrijk voor de consument", sloot Griffith af. Kijk voor het gehele interview op mcvuk.