1 min

Tags in dit artikel

Nokia heeft gisteren een nieuwe smartphone aangekondigd. De telefoon, die in den beginne alleen in Amerika verkrijgbaar zal zijn, gaat geen typenummer dragen. Dat zijn we wel gewend van Nokia, maar hij krijgt een ‘naam’ mee, namelijk Surge.

De telefoon, die voorzien is van een 2,4"-scherm, ziet er anders uit dan we gewend zijn van typische Nokia-smartphones. De telefoon wijkt af door bijvoorbeeld de algemene vormgeving en de plaatsing van de knoppen. De smartphone zal alle gangbare specificaties hebben, de telefoon is overigens ook uitgerust met een fysiek QWERTY-toetsenbord, wat wil zeggen dat de telefoon ‘geslide’ kan worden.

De telefoon richt zich voornamelijk op internettoepassingen. Een voorbeeld hiervan kan teruggevonden worden in de browser, deze gaat namelijk Flash ondersteunen. Te samen met de HTC Hero is dit een van de eerste toestellen die hier ondersteuning voor biedt. Verder gaat het toestel zich richten op sociale websites, zoals Facebook.

"De lanceerprijs wordt ongeveer tachtig dollar. Dan bieden we een telefoon met volledige e-mailmogelijkheden, een browser met Flash-ondersteuning en downloadbare applicaties. De Nokia Surge moet het beste van zowel de smartphone als de ’telefoon’wereld gaan combineren. De prijs ligt namelijk meer rond die van een telefoon, terwijl de mogelijkheden veel meer weg hebben van smartphones," aldus Michael Woodward, die bij AT&T werkt. AT&T wordt exclusief uitgever van deze telefoon.