Abonneer je gratis op Techzine!

De zakelijke lijn van Nokia, de E-serie, is voor het eerst beter verkocht dan de N-serie van Nokia. De verkoop van de populaire N-serie is afgelopen jaar ruim gehalveerd.

Van de E-serie zijn 4,7 miljoen exemplaren verkocht afgelopen twee kwartalen. De Nokia E71, E75 en E51 vallen onder de E-serie van Nokia. In hetzelfde tijdsbestek zijn er 4,6 miljoen exemplaren verkocht uit de N-serie. Deze gegevens komen uit het rapport van Nokia wat vandaag is vrijgegeven. Dit was de eerste keer dat de zakelijke E-serie beter verkocht dan de consumenten N-serie.

Wanneer je deze periode vergelijkt met dezelfde periode een jaar terug, het tweede kwartaal van 2008, is Nokia in een dal geraakt. Vorig jaar verkocht Nokia in het tweede kwartaal namelijk meer dan tien miljoen exemplaren uit de N-serie. De E-serie was toen minder populair, er werden er namelijk nog geen twee miljoen verkocht. De N-serie is een serie van Nokia die de top van de smartphones moet bekleden. De afgelopen tijd heeft Nokia niet veel toestellen uitgebracht waar consumenten echt naar uit keken, de Nokia N95 was daar de laatste van.

Toestellen die voor de zakelijke markt zijn bedoeld worden de laatste tijd vooral door de gewone consument gekocht. Zo is bijvoorbeeld de Nokia E71 een erg gewild toestel.