Abonneer je gratis op Techzine!

Hoewel het nog totaal onduidelijk is of Apple dit najaar een tablet, netbook of ander gelijksoortig uit gaat brengen zijn de meeste analysten er wel over eens dat er in ieder geval iets gaat komen. En gezien de reputatie van Apple en de eerste berichten dat het apparaat de pc-wereld op zijn kop gaat zetten zijn ook de ogen van concurrenten gericht op de release.

De geruchtenmolen over het nieuwe apparaat van Apple draait op volle toeren. Het Amerikaanse financiële magazine Barron’s voegde daar gisteren weer wat geruchten aan toe, het blad citeerde een anonieme analist die het apparaat reeds in handen gehad zou hebben. Volgens de analist moet Apple het ontwerp nog definitief maken, maar ligt alles op schema voor een onthulling volgende maand en lancering in november. Maar in ieder geval is het bekijken van films op het apparaat een beter dan gemiddelde ervaring als je hem in je handen houdt en er zit momenteel geen enkel ander product in de pijplijn dat kan tippen aan het nieuwe product, aldus de analist.

Volgens de analist en een andere niet nader genoemde bron is het nieuwe apparaat het gesprek van de dag in het Chinese OEM-wereldje. "Er zijn tientallen fabrikanten die produceren voor Lenovo en andere pc-bouwers die allemaal afwachten wat Apple doet", aldus de analist. Dat is niet verwonderlijk want in een aantal markten heeft Apple volgens sommigen de standaard gezet. Hoewel concurrenten de standaard volgens de recensies soms halen of zelfs overtreffen, dendert de Apple-trein gewoon door. Zo verkocht Apple in het afgelopen kwartaal 5,2 miljoen iPhones en verwacht wordt dat er dit kwartaal nog eens 6,8 miljoen stuks over de toonbank gaan.


Heel wat mensen hebben reeds hun artistieke gaven gebruikt om te laten zien
hoe zij denken dat een Apple tablet eruit gaat zien. Meer voorbeelden zien? Klik hier

Maar tot Apple de grote onthulling doet blijft de geruchtenmolen draaien. De meeste voorspellingen houden het op een tablet met een touchscreen van 10-inch. Als dat zo is moet Apple wel heel zeker zijn van zijn zaak, want de eerste commerciële tablet-pc kwam twintig jaar geleden op de markt en hoewel er nog velen volgden werd het idee nooit een succes. Opmerkelijk genoeg is Microsoft-oprichter Bill Gates altijd de grootste voorstander en aanjager van tablet-pc geweest.

Welke vorm het apparaat uiteindelijk zal krijgen, het is iedereen wel duidelijk dat Apple het apparaat zal focussen op de massaconsumptie van media, applicaties en games en dat het apparaat waarschijnlijk gekoppeld wordt aan de iTunes Store en/of App Store. Als we de analisten moeten geloven moet je daarvoor wel in de buidel tasten, want vroege schattingen gaan uit van een winkelprijs van 699 tot 799 dollar.