Betanews test aardig vaak de snelheid van internetbrowsers. De testen voor Internet Explorer 8 worden steeds slechter en slechter.

De eerste test die Betanews had gedaan was al een tijd geleden, toen zat Windows 7 nog in zijn beta versies. Toen haalde Internet Explorer 8 al heel snel drie keer de snelheid van Internet Explorer 7. Toen Windows 7 RTM uit was gekomen, had Betanews zijn tweede test gedaan. De uitslag was al weer wat minder dan bij de eerste test, zo haalde Internet Explorer 8 nog maar 2x de snelheid van Internet Explorer 7.

Dat Internet Explorer 8 2x zo snel is als Internet Explorer 7 is vrij normaal, dat is namelijk wat vaker gebeurd bij een nieuwe browser. Toch is Internet Explorer 8 goed op weg om dit te doorbreken. Zo is er bij een derde test een verschil te zien van 75 procent in het voordeel van Internet Explorer 8. Na een aantal updates, die vooral voor de beveiliging waren van Internet Explorer 8 en JavaScripts is de snelheid nogmaals achteruit gegaan. Als het zo doorgaat is Internet Explorer 8 binnenkort net zo snel als Internet Explorer 7.