Abonneer je gratis op Techzine!

In 2010 gaat het marktaandeel van mobiel internet toenemen, dat is de verwachting van Morgan Stanley. Hij stelt dat mobiel internet volgend jaar eindelijk gaat doorbreken. Of dit echt gaat gebeuren, is nog afwachten.

Volgens Stanley en zijn rapport gaat volgend jaar het jaar worden voor mobiel internet. Het rapport, zo’n duizend pagina’s dik, kijkt terug naar het verleden en kijkt naar het heden. Er wordt ook een toekomstvisie vastgesteld en daaruit blijkt dat mobiel internet vanaf volgend jaar eigenlijk algemeen geaccepteerd gaat worden. Een ver toekomstbeeld leert ons zelfs dat mobiel internet populairder gaat worden dan gewoon internet.

Je ziet tegenwoordig ontwikkelingen dat consumenten het normaal vinden om voor mobiel internet te betalen. Maar dat niet alleen, het wordt ook steeds normaler om te betalen voor iets dat je niet fysiek in handen krijgt. Denk bijvoorbeeld aan downloads, je downloadt na betaling iets van het internet.


Volgens Stanley komt het omslagpunt mede door de komst van de iPhone. De iPhone heeft ervoor gezorgd dat mensen het nut van mobiel internet zagen en visie kregen ermee. Daarvoor was het vooral iets dat duur was en onnodig, waarbij de iPhone deze markt heeft opengebroken. Dit is overigens wel iets dat meerdere bronnen bevestigen en beamen, de iPhone heeft ook voor een revolutie op de smartphone-markt gezorgd.

Hoe het er allemaal precies uit gaat zien is nog niet duidelijk, maar volgens de zakenbank die wordt beheerd door Stanley lijkt het duidelijk dat sociale media een belangrijke rol gaan spelen. Zij spreken namelijk over een centrale rol voor sociale media en videostreaming. Twee diensten op het internet die nu al enorm in opkomst zijn. Sociale Media lijkt ook steeds meer aan te slaan op mobiel gebied. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Vodafone 360, een nieuw platform dat zich volledig richt op sociale media.