Het bedrijf DisplayLink maakt het al langer mogelijk om beeld te versturen via USB, maar op de komende Consumer Electronics Show (CES) zal DisplayLink technologie demonstreren die gebruikmaakt van USB3.0

Het bedrijf DisplayLink maakt al langer chips om beeld door te sturen via USB, een aantal monitoren van Samsung zijn al voorzien van deze technologie. Met het nieuwe USB3.0-standaard zal het bandbreedteprobleem van USB2.0 echter uit de weg geholpen kunnen worden. Waar USB2.0 slechs 480 MBit aan data kan versturen doet USB3.0 dit een stuk beter met een maximale theroretische snelheid van 4,8 GBit. DisplayLink zal onderandre tonen dat 1080p-video versturen via USB3.0 geen probleem moet zijn.


Ook worden met USB3.0 veel hogere resoluties haalbaar. Doordat USB weinig probleem zal hebben van "input lag" heeft dit dus ook tot gevolg dat 3D beelden en videomateriaal beter afgespeeld kunnen worden via de USB-interface, aldus DisplayLink. Met USB 2.0 waren met HD materiaal slechts 27 frames per seconde mogelijk. Ook is het met DisplayLink USB-technologie makkelijker meerdere monitoren aan te sturen met één videokaart. Het is alleen nog de vraag of meerdere merken hun monitoren geschikt zullen maken voor deze techniek, want zoals gezegd is Samsung tot nog toe de enige.