Abonneer je gratis op Techzine!

SEGA heeft vandaag bekend gemaakt dat Sonic the Hedgehog 4 naar de PlayStation 3, Xbox 360 en de Wii zal komen. De game werd al eerder aangekondigd onder de naam Project Needlemouse.

Sonic the hedgehog 4 zal digitaal worden uitgegeven in verschillende hoofdstukken. Het eerste deel staat gepland voor een release in de zomer van dit jaar. SEGA heeft ook al een eerste trailer vrijgegeven van de game en hieruit word duidelijk dat Sonic the Hedgehog 4 een 2D-game zal worden met 3D-graphics.

"Je kunt dit eerste deel het beste zien als onderdeel van een veel groter avontuur, vertelt Ken Balough, brand manager van SEGA. "Toen SEGA Sonic 3 uitgaf bleek dit ook het eerste deel te zijn van een verhaal dat een einde kreeg in Sonic & Knuckles. Op diezelfde manier is Sonic the Hedgehog 4 ook een groter verhaal."

"Na het eerste hoofdstuk zullen fans zeer benieuwd zijn hoe het tweede hoofdstuk uit de serie verder zal gaan", vertelt Balough verder. Sonic the Hedgehog 4 zal het verhaal volgens Balough het weer oppakken waar Sonic & Knuckles in 1994 eindigde. Het zal volgens hem ook het begin betekenen van een geheel nieuwe verhaallijn in de serie.