Nieuwe Steam-interface in open bèta

Abonneer je gratis op Techzine!

Ontwikkelaar Valve heeft onverwachts een userinterface-update vrijgegeven voor de Steam-client. Momenteel is de update nog in bèta, wat betekent dat er nog wel wat probleempjes zijn. Met zo’n onverwachte update is dat ook wel te verwachten.

Behalve het nieuwe gestroomlijnde uiterlijk is de manier waarop je de informatie over vrienden bekijkt ook geüpdatet. Je kan zien wat je vrienden recent nog hebben gespeeld of welke nieuwe spellen ze hebben aangeschaft. Er wordt ook een nadruk op het behalen van achievements gelegd, je kan behaalde achievements zowel in-game als erbuiten via de game library bekijken.

De game library heeft ook een update gekregen waardoor je hem beter kan organiseren. Je kan eigen categorieën maken en zoeken op naam van de game die je zoekt. Het programma heeft nu ook een nieuwsfeed die je kan aanpassen, deze verzorgd gamingnews over de inhoud van de winkel, maar je kan het ook zo aanpassen dat het alleen nieuws laat zien over de games in je library.

Een oplettende gebruiker heeft ook opgemerkt dat de update uiteindelijk Mac OS X ondersteuning zou kunnen bevatten. Als dit inderdaad zo is betekent het wel dat de Mac-gebruikers vooralsnog alleen multi-platform games kunnen spelen.

Maar desondanks deze nieuwe snufjes hebben een aantal gebruikers toch nog wat probleempjes. Een aantal klachten zijn er op de fora van Steam terecht gekomen over dat gebruikers games opnieuw moeten downloaden na het activeren van de beta, alhoewel dit niet voor iedere game of gebruiker blijkt te zijn. Problemen met de vriendenlijst zijn ook aangekaart. Over de snelheid van de client wordt ook geklaagd door een aantal gebruikers. Volgens hen draait het programma wat langzamer en draait het lagere frame rates. Dit betreft trouwens alleen het programma en niet de games.