We zouden het bijna vergeten maar behalve de iPad 2 is vandaag ook de Nintendo 3DS te koop in Nederland. Deze nieuwe draagbare spelcomputer van Nintendo heeft als eerste een 3D-scherm waar geen speciale bril voor nodig is.

Nintendo organiseerde samen met de winkel Fame in de Kalverstraat in Amsterdam een introductie. Daar lieten ze niemand minder dat Ben Saunders de nieuwe spelcomputers signeren. Daarnaast daagde de zanger en MMA-vechter Saunders een aantal fans uit voor een gevecht in het spel "Super Street Fighter IV 3D Edition". Voor een aantal fans was er ook de mogelijkheid om het lanceermoment met Ben Saunders te vast te leggen in een 3D-foto met de Nintendo 3DS. Voor de winkel stond dan ook een lange rij met fans van Ben Saunders en van mensen die graag een Nintendo 3DS wilde aanschaffen.

Aangezien het aantal reserveringen bij diverse landelijke verkooppunten is opgelopen tot recordhoogte, verwacht Nintendo grote vraag naar de nieuwe handheld spelcomputer. Dit was vandaag al te zien. Er stond een lange rij mensen te wachten om als één van de eerste Nederlanders een Nintendo 3DS te bemachtigen. De Nintendo 3DS is verkrijgbaar in 2 kleuren: Kosmoszwart en Waterblauw. Er zijn op dit moment dertien 3D-games beschikbaar waaronder nintendogs + cats, Super Street Fighter IV 3D Edition en PilotWings Resort. De bedoeling is dat dit aanbod in korte tijd zal worden uitgebreid tot zo’n dertig games.

Naast het spelen van games kunnen er met de Nintendo 3DS ook 3D foto’s worden gemaakt en 3D video’s worden bekeken. Via de reeds vooraf geïnstalleerde software kunnen spelers direct genieten van het spel Gezichtenjacht, AR-spellen, Mii-maker, StreetPass Mii-park, het Dagboek, de Nintendo 3DS Camera en Nintendo 3DS Sound. Met een handige schuifknop aan de zijkant van de spelcomputer kan de gebruiker zelf een comfortabel 3D-niveau instellen.

Daarnaast bevat de Nintendo 3DS een ingebouwde bewegingssensor en gyrosensor die kunnen reageren op bewegingen en kantelingen van de spelcomputer. Nintendo 3DS-spellen die deze functie ondersteunen, reageren direct op bewegingen die de speler maakt. Ook biedt de Nintendo 3DS twee nieuwe mogelijkheden om automatisch verbinding te
maken met toegangspunten en andere systemen: SpotPass en StreetPass.
De StreetPass-functie zorgt ervoor dat er leuke en verrassende dingen gebeuren als je een andere 3DS-bezitter tegenkomt. De SpotPass-functie maakt automatisch verbinding met WiFi-toegangspunten om online te gaan. Dit werkt zowel met openbare hotspots als met je draadloze breedbandverbinding thuis. Later dit jaar kun je bijvoorbeeld sportfilmpjes van Eurosport volledig in 3D kijken.

Naast de Nintendo 3DS-games die in 3D gespeeld kunnen worden, zijn ook alle eerder verschenen Nintendo DS-spellen in 2D te spelen op de nieuwe handheld spelcomputer. Nintendo 3DS is vanaf vandaag verkrijgbaar in de Nederlandse winkels.