Het lijkt erop dat de Samsung Galaxy S II een groot succes gaat worden voor Samsung. In totaal zijn er al zo’n drie miljoen exemplaren besteld via pre-orders door de verschillende mobiele providers. Het toestel zal zeer binnenkort in Nederland in de winkels verschijnen en lijkt het succes van zijn voorganger in elk geval te gaan evenaren.

De Samsung Galaxy S II moet het volgende high-end toestel van Samsung worden, net als zijn voorganger de Galaxy S, waarvan maar liefst tien miljoen exemplaren over de toonbank gingen. Apple noemt de Galaxy S een ‘slaafse’ kopie van de iPhone 4 en startte daarom een rechtszaak tegen Samsung. Of Apple dezelfde actie gaat ondernemen tegen de Galaxy S II blijft voorlopig nog even afwachten.

De nieuwe Galaxy S II is een stuk sneller dan zijn voorganger en ook weer een stukje dunner. Het toestel beschikt over een 4,3 inchscherm en een resolutie van 800 bij 400 pixels. Het toestel draait op Android 2.3 Gingerbread en de Touchwiz-interface van Samsung zelf. Ook is dit toestel voorzien van de NFC-chip waarmee mobiele betalingen mogelijk moeten worden in de nabije toekomst.

Binnenkort zal er een review verschijnen van dit toestel op Techzine.