Abonneer je gratis op Techzine!

Steve Jobs had mogelijk zijn eigen vroegtijdige overlijden kunnen voorkomen. Zijn biografie stelt namelijk dat Jobs zijn ziekte te lang negeerde en dacht deze zonder een behandeling zelf te kunnen genezen.

Volgens de biografie van Steve Jobs werd de ziekte in een vroeg stadium ontdekt toen deze nog volledig behandelbaar was. Echter was de voormalig CEO ervan overtuigd dat hij zelf de ziekte kon overwinnen. Volgens Jobs was de ziekte een product van zijn eigen gedachtegang en kon hij daarom deze ook met zijn krachten en gedachten weer laten verdwijnen. Jobs had per slot van rekening zelf ook al het machtige Microsoft verslagen.

Steve Jobs weigerde ruim negen maanden lang een operatie die mogelijk zijn leven zou hebben gered van de ziekte die nog altijd de doodsoorzaak nummer één is. Jobs negeerde hiermee de protesten van zijn familie en naasten en ging in plaats daarvan de kant op van alternatieve medicatie. Hij probeerde de ziekte te bestrijden met een dieet en bezocht verschillende spirituele personen. Tegen de tijd dat Jobs in de gaten kreeg dat de kanker in zijn lijf op deze manier niet overging was het echter al te laat.

Jobs geloofde dus dat wanneer hij iets negeerde, het vanzelf verdween. Jammer genoeg is gebleken dat deze manier van bestrijden niet genezend is. Echter helpt volgens verschillende doktoren het bestrijden van kanker middels positief denken wel erg mee aan het geestelijk genezen van de ziekte.