Fabrikant Sony is begonnen met de uitrol van de Ice Cream Sandwich-update van android voor een aantal modellen binnen haar Xperia-lijn. De update naar de nieuwe versie van Android zou voor de Arc S, Neo V en de Ray inmiddels beschikbaar zijn.

De fabrikant maakte eerder deze maand bekend dat de uitrol van deze updates iets later zouden plaatsvinden dan verwacht. Desondanks stond de uitrol voor de Arc S, Neo V en de Ray gepland voor halverwege de maand april. Met de uitrol begin deze week houdt Sony zich dus netjes aan zijn woord en is de update volgens de "vernieuwde" planning van Sony alsnog redelijk op tijd. De uitrol zal per land uitgerold worden.

De Scandinavische landen hebben hierbij de primeur, zij mogen namelijk als eerste genieten van de update. In de komende weken is de rest aan de beurt. Nederland zal volgens Sony pas halverwege mei aan bod komen. Sony moest begin deze maand noodgedwongen bekend maken dat de update naar de nieuwe versie van Android voor haar toestellen enige vertraging op had gelopen. Naar eigen zeggen is dit te wijten geweest aan de nieuwe versie van het besturingssysteem welke een stuk zwaarder is dan zijn voorgangers.