1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het mobiel gebruik van Facebook neemt stevig toe. Dit blijkt uit cijfers van Facebook’s 10-Q SEC-document. Er zou sinds maart een groei van 23 procent hebben plaatsgevonden.

Het document geeft weer dat 102 miljoen mensen Facebook enkel vanaf hun mobiele telefoon hebben benaderd in de maand juni. Dat is een toename van 23 procent ten opzichte van de maand maart. Volgens het document zou 18,7 procent van de 543 miljoen maandelijkse gebruikers daarnaast niet eens de desktopversie van het sociale netwerk gebruiken. Het is daarom zaak voor Facebook dat het zijn mobiele advertentiesysteem flink moet gaan verbeteren wil de dienst profiteren van het mobiel gebruik. Een afname van de omzet ligt namelijk op de loer.

Eerdere onderzoeken wijzen uit dat Facebook flink minder verdient op mobiele gebruikers. Leden die het sociale netwerk vanaf een desktop benaderen genereren namelijk veel meer omzet. Het aantal advertenties dat zij te zien krijgen per pagina is vele malen groter dan bij de mobiele applicaties. De groei in het aantal gebruikers dat Facebook enkel mobiel gebruikt, betekent voor de dienst dan ook duidelijk minder omzet.

Het document toont tevens een indrukwekkende groei van het sociale netwerk in de Verenigde Staten. Het aantal gebruikers in dat land groeide in het laatste jaar namelijk met maar liefst tien procent, tot 168 miljoen. Ook het aantal maandelijkse gebruikers in Brazilië groeide flink met 146 procent.