Er is meer informatie bekend geworden over de Xperia Mint. De telefoon lekte al eerder uit, maar nu blijkt dat de smartphone met de naam Xperia T in de winkels te vinden zal zijn.

Eind juli lekte er het een en ander uit over een nieuw smartphonemodel van Sony. De geruchten betroffen de Sony Xperia Mint, een smartphone welke een aantal interessante specificaties aan boord zou hebben. De smartphone krijgt een scherm met een doorsnee, van ongeveer 4,3 inch en een resolutie van 1280 bij 720. De rekenkracht is een Snapdragon S4-dualcoreprocessor met een kloksnelheid van 1,5 GHz. Een camera met een resolutie van 13 megapixel spreekt daarnaast aardig tot de verbeelding.

Het toestel zou zich met deze specificaties dan ook richten op de high-end markt. Toen we echter op 26 juli konden berichten over dit toestel was er nog maar weinig bekend. Hier is afgelopen weekend een klein beetje verandering in gekomen.

Zo blijkt nu dat de smartphone niet met de naam Xperia Mint op de markt zal verschijnen. Het toestel zal met de naam Xperia T gelanceerd worden als het nieuwe topmodel van Sony. Dit blijkt uit een document van Sony waarin een dlna-certificatie wordt beschreven. Verwacht wordt dat de nieuwe telefoon uit de Xperia-familie op 29 augustus wordt aangekondigd. Op deze datum zal Sony een persconferentie houden.