Budgettelefoon Sony Xperia J lekt uit

Abonneer je gratis op Techzine!

Niet alleen HTC weet haar geheimen niet te verhullen totdat de IFA-beurs in Berlijn is afgetrapt, ook Sony heeft alvast een geheim prijs moeten geven. De Xperia J, een budgettoestel uit de Xperia-reeks, wordt waarschijnlijk aangekondigd tijdens de Duitse beurs, maar een groot deel van de details hebben we alvast.

Niet alleen een afbeelding van het toestel werd gelekt, ook de specificaties zijn al duidelijk. De Xperia J zal een budgettoestel worden en bevat zodoende een processor met een enkele rekenkern welke draait op 1 GHz. kloksnelheid. Het gaat om een Snapdragon MSM7227a-processor. Verder bevat het toestel 512 MB werkgeheugen en een scherm met een diagonaal van 4 inch. Het scherm heeft een resolutie van 854 bij 480 pixels. Achterop het toestel vindt men een camera met een 5-megapixelresolutie. Onderaan het toestel vindt men de karakteristieke doorzichtige lichtbalk welke Sony de afgelopen tijd vaker in haar modellen integreert.

Sony zal het toestel bij lancering voorzien van Android Ice Cream Sandwich, ofwel versie 4.0. Of men een update naar Android 4.1 mag verwachten is nog niet aangekondigd, maar lijkt wel aannemelijk. Sony zou de Xperia J in de losse verkoop willen doen voor ongeveer 150 euro en wil het toestel mogelijk al in september lanceren.